LPIC sertifikacija

ITAcademy je prvi i jedini ovlašćeni Linux Professional Institute (LPI) training center u Srbiji, Rumuniji i Bosni i Hercegovini, te polaznici ITAcademy, ne samo oni sa smera Linux Administration, već i sa smera Microsoft Administration, automatski imaju veće šanse za postizanje najvećeg uspeha na LPIC ispitima koji su, u stvari, najviši stepen potvrde znanja i veština koje IT profesionalac treba da ima u radu sa Linux operativnim sistemima.

Nudimo Vam dva nivoa LPIC sertifikacije:

  • Junior Level Linux Professional (LPIC-1)
  • Advanced Level Linux Professional (LPIC-2)

LPIC-1

LPIC-1 sertifikat

Sertifikat LPIC-1 omogućava Vam verifikaciju znanja u okviru rada na Linux komandnoj liniji kao i uz pomoć grafičkog korisničkog interfejsa (GUI). Obavljaćete zadatke održavanja sistema: pomoć korisnicima, dodavanje korisnika u veći sistem, bekap i vraćanje podataka i dr.

Za dobijanje LPIC-1 sertifikacije potrebno je položiti dva ispita: Exam 101 i Exam 102. Ovi ispiti pokrivaju mnoštvo znanja i veština koje IT profesionalac treba da poseduje u radu sa Linux operativnim sistemima.


LPIC-2

LPIC-2 sertifikat

Sertifikat LPIC-2 podrazumeva da ste savladali administraciju OS Linux i da ste stekli napredna znanja u ovoj oblasti. Ovaj sertifikat verifikuje vaša znanja iz oblasti administracije Linux Web Servera bilo koje veličine, zatim planiranje, implementaciju, održavanje i vođenje brige o sigurnosti mešovitih mreža (Windows i Linux). Takođe, ovaj sertifikat pokriva i oblasti LAN servera (Samba), Internet Gataway servisa kao i Internet Servera poput web servera i FTP servera.

Za dobijanje LPIC-2 sertifikacije potrebno je položiti dva ispita: Exam 201 i Exam 202. Kako biste dobili ovu sertifikaciju, potrebno je da polažete i za LPIC-1 sertifikaciju. Redosled polaganja ispita nije uslovljen. Ovi ispiti pokrivaju napredna znanja i veštine koje IT profesionalac treba da poseduje u radu sa Linux operativnim sistemima.

3 способа получения работы с великолепной зарплатой

Мы подготовили документ, который демонстрирует три надежных способа получения хорошо оплачиваемой должности в профессиональной среде работы с компьютерами. Загрузить документ здесь.

Есть ли свободные места? Ведется зачисление!

Чтобы узнать больше о зачислении, щелкните здесь